Cabaret 27 10 17

Verslagen Weij Senioren

Paasworkshop

Ruim 20 bezoekers kwamen op woensdagmiddag 14 maart naar De Weijenbelt voor de Paasworkshop keramiek.
Na een duidelijke uitleg van Fokje en Gerda over de methode om van een stuk klei een kipje te maken ging iedereen enthousiast aan de slag om van 3 stukken klei 3 kipjes te boetseren. Met wat hulp zo hier en daar is het alle bezoekers gelukt de kipjes te maken.

Na afloop moest iedereen de kipjes (met initialen van de maker aan de onderzijde) inleveren, deze moesten nog bij Fokje thuis gebakken worden. Om de bezoekers niet met lege handen naar huis te laten gaan hadden de organisatoren van deze middag nog een verrassing in petto: iedereen kon een glas vullen met aarde/ mos, blauwe druifjes en kronkeltak. Al met al een geslaagde middag. Voor het afhalen van de gebakken kipjes zijn afspraken gemaakt zodat iedereen met Pasen zijn eigengemaakte keramiek thuis kan laten pronken.

  

Diny Zimmer

Op Valentijnsdag kwam Diny Zimmer, jarenlang ambtenaar van de burgerlijke stand in Ermelo, vertellen, zingen en dichten over de belevenissen uit haar lange loopbaan.
Met ongekende energie wist zij de vele bezoekers te boeien. Anekdotes, mopjes, maar ook verhalen die tranen van blijdschap of ontroering bij de bezoekers losmaakten volgden elkaar in rap tempo op.

Een geslaagde middag vol ernst en humor met als basis de 900 huwelijken die ze in haar loopbaan mocht voltrekken.

Spelletjesmiddag

Een gezellige, ouderwetse spelletjesmiddag 10 januari: scrabble, rummikub, mens erger je niet.
Onder het genot van koffie/ thee en cake en na een korte pauze en een lekker hapje hebben meer dan 20 bezoekers zich deze middag vermaakt met als afsluiting een aantal rondes bingo. Er waren wat kleine prijsjes te winnen en bij een valse bingo moest het Wilhelmus worden gezongen!
Voor de laatste ronde was een speciaal Berkums bingo verhaal geschreven en ging de winnaar naar huis met een tegoedbon van een plaatselijke middenstander.
Kortom: een geslaagde middag.

  

High tea

Woensdagmiddag 13 december was het erg gezellig in de Weijenbelt. De seniorencommissie had een high tea georganiseerd voor de senioren. Een grote opkomst van wel 34 vrouwen. In groepjes gingen de dames zelf aan de slag.
Warme en koude hapjes werden er gemaakt. Nadat alle gerechtjes klaar waren gemaakt en het lekkers op tafel was gezet, hebben ze met elkaar genoten van alle baksels en de lekkere hapjes. Het was een groot succes.

Natuurfotograaf

Op donderdagavond 30 november was natuurfotograaf Paul van Gaalen te gast in wijkcentrum De Weijenbelt.
Paul van Gaalen vertelde enthousiast over zijn reis door Alaska en door middel van route kaarten kon men zien hoe hij gereisd had en hoe groot het land wel niet is.
Er waren schitterende foto’s van de natuur en het dierenleven in Alaska.
De bezoekers gingen aan het eind van de avond enthousiast naar huis en misschien gaat een volgende reis wel weer naar Alaska.

Bloemschikken
Gezelligheid en creativiteit gaan heel goed samen!

Woensdagmiddag 8 november kwamen zo’n 30 dames naar De Weijenbelt om een herfstbloemstuk te maken. De organisatie had vele materialen ingekocht, maar de dames hadden zelf ook tassen en emmers vol eigen materialen meegenomen: bloemen van skimmia, hemelsleutel, eikeltjes, pompoenen, takken en natuurlijk een schaal of mandje om te vullen.
Na een korte uitleg ging iedereen opgetogen aan de slag. De mooiste creaties werden gemaakt voor in huis of om buiten neer te zetten. Snoeischaren, tangetjes en schilmesjes wisselden regelmatig van eigenaar.

Van sommige deelnemers werd de koffie koud, de kruidnoten bleven onaangeroerd, maar de gevulde speculaas was schoon op!
Geweldig mooie herfststukken zijn gemaakt en de bezoekers vonden het een gezellige middag.
En daar doen we het voor!

  

U kunt alle foto’s ook bekijken in het fotoalbum. Klik hier