Kunstcommissie

In de grote zaal van de Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe kunstcommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in de Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de kunstcommissie via het mailadres kunstcommissieweijenbelt@gmail.com
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Expositie moeder en dochter in wijkcentrum De Weijenbelt

Moeder en dochter Ria Baartman en Suzanne Sloots-Baartman exposeren van 4 november tot eind december in Wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum.
Al jaren delen zij een gezamenlijke passie “schilderen”. Moeder Ria was altijd al aan het schilderen, eerst aquarel landschappen, daarna met olieverf, maar sinds 2009 is ze overgestapt naar acrylverf.

Als klein kind zat dochter Suzanne altijd bij haar moeder terwijl zij schilderde en gaf haar dan haar ongezouten mening.
Toen moeder overstapte naar acrylverf, kwamen ze op het idee om samen lessen te gaan volgen.
Zij schilderen met heel veel plezier en volgen regelmatig lessen.
Moeder Ria eerst bij Ingrid Zoutendijk, samen daarna bij Erwin van der Worp en Joepe Bos. Ze hebben allebei hun eigen stijl.
Ria schildert voornamelijk abstract, je kunt heel duidelijk zien welke werken van haar zijn. Suzanne schildert met veel kleur, abstract maar ook maakt ze gebruik van herkenbare vormen. Ze vinden het geweldig om nu samen te mogen exposeren!

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten, tel: 038 – 4537408.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de kunstcommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com