Kunstcommissie

In de grote zaal van de Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe kunstcommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in de Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de kunstcommissie via het mailadres kunstcommissieweijenbelt@gmail.com
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Will Hobbeling, acryl en olieverfschilderijen

Van begin mei tot eind juni 2018 exposeert Will Hobbeling in wijkcentrum De Weijenbelt te Berkum.
In 1980 is Will begonnen bij Arti Shock aan het A-plein in Zwolle. Zij schildert deels als ontspanning, deels als uiting van wat er op haar af komt. Haar werk is dan ook zeer gevarieerd. Zij zoekt altijd naar nieuwe vormen en is dan ook altijd nieuwsgierig naar wat anderen haar kunnen leren. Tegelijkertijd is zij voldoende vasthoudend om haar eigen stijl te blijven houden.
Will houdt van water en wijde luchten en ze heeft een passie voor Italië. Waren vroeger haar aquarellen nogal realistisch, later is zij onder invloed van Ben Vernimmen losser gekomen van de realistische vormen en is zij in staat om los van de directe realiteit een eigen impressie te geven van dat wat zij zien. De invloeden van Toscane (kleuren en luchten) zijn terug te vinden in enigen van haar werken. In de loop der jaren heeft Will gebruik gemaakt van de verschillende technieken. Was het eerst hoofdzakelijk aquarel, tegenwoordig is acryl het voornaamste middel om haar impressies vorm te geven. Mensen en de natuur inspireren haar.
In de loop der jaren heeft Will bij verschillende kunstenaars lessen en workshops gevolgd o.a. Ben Vernimmen, Joke Plomp, Gerard van de Weerd, Joepe Bos, e.a. Ze heeft op verschillende plaatsen geëxposeerd o.a. in Deventer, Zwolle en Kampen.

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten, tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de kunstcommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com