Laatste nieuws kinderboerderij

Mei 2018

Deze week is er een dwerggeitendrieling geboren. Er lopen nu in de weide bij de vijver 4 jonge geitjes, eerder deze maand is een éénling geboren.

  

 Dit is Timmie, een “adoptielammetje”. Wil je helpen de fles geven, dat kan!

3 april 2018
Lammie, één van de Schoonebekerschapen heeft afgelopen week twee lammetjes gekregen. Alles gaat goed met de tweeling, dus ze zijn buiten te bewonderen!

 

Maart 2018
Gemeente Zwolle (Travers) heeft aan zes dierenweides een mini-milieustraatje toegezegd. In onze kinderboerderij zijn daartoe 3 kleurrijke containers geplaatst. Deze zijn bestemd voor het gescheiden verzamelen van papier, plastic en groen. De gemeente vindt het scheiden van grondstoffen van groot belang en neemt dit op in het educatieprogramma. Het spreekt voor zich dat ook onze bezoekers hun afval op de juiste wijze sorteren.

Huisvesting pluimvee
Het plan is opgevat om een volière te bouwen als blijvende huisvesting voor de kippen en kalkoenen.
Wij zoeken iemand die met ons wil nadenken hoe we een dergelijk karwei kunnen realiseren. Ook hier is het aanspreekpunt onze beheerder Hester.
Bent u geïnteresseerd? Dan horen wij graag van u.

Maart 2017:
De kinderboerderij is nog op zoek naar de vrijwilliger die samen met de beheerder Hester Plas de Kinderboerderij Berkum wil leiden. De dagelijkse werkzaamheden, zoals het voeren en verzorgen van de dieren, wordt gedaan door een team vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar iemand die de “bijkomende” werkzaamheden, in samenwerking met Hester, voor zijn/haar rekening wil nemen.
Onze voorzitter (Jarig Jan Odinga) komt graag met u in contact om de inhoud van deze functie nader toe te lichten. Zijn telefoonnummer is 038-7850686. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.