Expositiecommissie

In de grote zaal van De Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe expositiecommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in De Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de commissie via het mailadres expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Acryl schilderijen en wandkleden van Mies Gorter – Overmars

Van 2 september tot eind oktober 2019 exposeert Mies Gorter-Overmars in Wijkcentrum De Weijenbelt te Berkum.

Na het jaren lang verzamelen en repareren van antieke poppen en teddyberen begon Mies op latere leeftijd met schilderen, acryl op doek. Haar werk bestaat vooral uit figuratieve voorstellingen. De schilderijen beslaan divers gebied, maar vooral landschappen en dieren.
Eerst op autodidactische wijze en later volgde Mies cursussen bij Jan Westerhof en Henk Nijenhuis, beiden uit Zwolle. Tevens heeft Mies lessen gevolgd van diverse schilders bij het nazorgcentrum Intermezzo, nabij het Isala ziekenhuis.
Voordat Mies begon met schilderen heeft ze wandkleden gemaakt bij atelier Mieke Bas.

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten. Het is raadzaam om van te voren te informeren. tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de expositiecommissie: expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl