Expositiecommissie

In de grote zaal van De Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe expositiecommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in De Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de commissie via het mailadres expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Schilderijen van Anneke Smit, van 5 april tot 28 juni in De Weijenbelt
Al vanaf 3 á 4 jaar teken en schilder ik. Meestal met mijn vader die er ook heerlijke verhalen bij kon vertellen. Het tekenen en later schilderen heeft altijd als een rode lijn door mijn leven gelopen. Of het nu bij Stork Werkspoor Diesel was met zelf ontworpen kleurplaten of bij het Palet in Zwolle. Op de schilder cursus in Wilp, leerde ik aquarel op gevorderd niveau. Ik leerde de fijne kneepjes van schilderen met olieverf, glaceren, werken met pastelkrijt, oliekrijt, houtskool, acryl en potlood. Al deze materialen vind ik heerlijk om mee te werken.

Het verzinnen van voorstellingen heeft mijn prioriteit. Daar vind ik mijn expressie. Maar ook de wereld om me heen. Wat ik zie wil ik weergeven. Dat mag figuratief zijn maar ook abstract.
Daarnaast geeft het me veel plezier de beginselen van het tekenen en schilderen door te geven aan kinderen en volwassenen. Mijn beginpunt met lesgeven ligt bij Travers en de Landstede. Voor beide organisaties heb ik jaren met plezier gewerkt als vakleerkracht. Tekenen en schilderen is een vak op zichzelf. Dat doe ik ruim 22 jaar op verschillende basisscholen in Zwolle, Meppel en Nieuwleusen. Ook De Kunstgroep Bellingeweer (Dalfsen) is een ontmoetingsplek voor ideeën en expressie, waar ik zelf actief mee doe.

Als u belangstelling heeft voor mijn teken- en schilderlessen in Zwolle, bent u van harte welkom. Een proefles kan een fijn begin zijn van veel expressie en uitdrukkingsvaardigheid. Anneke Smit, tel: 0616365585  E: info@annekesmitschilderlessen.nl

www.annekesmitschilderlessen.nl

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten. Het is raadzaam om van te voren te informeren. tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de expositiecommissie: expositiecommissie@wijkverenigingberkum.nl