Kunstcommissie

In de grote zaal van De Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe kunstcommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in De Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de kunstcommissie via het mailadres kunstcommissieweijenbelt@gmail.com
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Abstracte schilderijen in acryl van Marius J. Klemann
Van begin januari tot eind maart 2019 exposeert Marius Klemann in wijkcentrum De Weijenbelt te Berkum. Marius Klemann is in 1958 geboren in Bussum en woont in Zwolle. Na zijn middelbare schooltijd, met tekenen en kunstgeschiedenis in zijn pakket, begon zijn kunstzinnige vorming op de kunstacademie Artibus in Utrecht.

Schilderen, bezig zijn met vorm en kleur heeft er bij Marius altijd al ingezeten. Het neerzetten en creëren van sfeer was al vroeg aanwezig.
Zijn leven nam een andere wending; weinig tijd om creatief bezig te zijn. Na 35 jaar pakte Marius enthousiast de draad weer op. Hij is dus eigenlijk een autodidact.
Marius werkt vooral met acryl, structuurmateriaal en lakken. De ondergrond van zijn werk kan uiteen lopen van glas tot board en linnen.
In de jaren 90 werd zijn werk gekenmerkt door donkere, soms surrealistische voorstellingen. Zijn huidige werk ontstaat door gevoel in kleur en vorm te combineren, waardoor verrassende voorstellingen ontstaan. Het soms driedimensionale karakter, door gebruik van structuur, draagt bij aan het spanningsveld dat in de voorstelling ontstaat. Dit geeft de kijker de mogelijkheid in het abstract gevormde schilderwerk te zien wat hij wil.

Marius ziet graag uw reacties op WhatsApp 0630681403 of Facebook.
Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten. Het is raadzaam om van te voren te informeren. tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de kunstcommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com