Kunstcommissie

In de grote zaal van de Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe kunstcommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in de Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de kunstcommissie via het mailadres kunstcommissieweijenbelt@gmail.com
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Marianne Barkhuis acryl schilderijen
Van begin september t/m eind oktober 2018 exposeert Marianne Barkhuis in wijkcentrum De Weijenbelt te Berkum.
Na jarenlang werken met klei en steen heeft Marianne zes jaar geleden het schilderen weer opgepakt. Bij diverse kunstenaars volgde Marianne lessen. Momenteel werkt ze bij docent Peter Geerts, die haar fantastisch inspireert.
Kleuren zijn voor Marianne de grootste inspiratiebronnen bij het schilderen. Het licht, de luchten, het water in de landschappen wil ze vastleggen in onderlinge harmonie. In die zin is ze een impressionist. Figuratief en lyrisch abstract boeien Marianne eveneens. Marianne is lid van de Kunstkring en exposeerde o.a. bij de Kunstuitleen voor Zwolse amateurs en bij de Kievitsbloem in Zwolle Zuid. Naast koop biedt Marianne ook de mogelijkheid om een werk te huren voor een periode van zes maanden (€ 30).
Meer informatie over de schilderijen vind u in de informatiebakjes.

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten, tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de kunstcommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com