Kunstcommissie

In de grote zaal van de Weijenbelt hangen bijna het gehele jaar exposities van verschillende kunstenaars. Ongeveer 7 x per jaar kunnen kunstenaars van binnen en buiten Zwolle eigen gemaakt werk exposeren en eventueel verkopen. Op openingsuren van de Weijenbelt kunt u de expositie bekijken.

Met ingang van januari 2016 is de nieuwe kunstcommissie van start gegaan. Carla Kums, Truus van Haaster en Margreet Udo gaan hun uiterste best doen de zalen weer te vullen met (amateur)kunst.

Mocht u het leuk vinden uw kunst in de Weijenbelt te exposeren, of weet u iemand die dat leuk zou vinden, neem dan contact op met de kunstcommissie via het mailadres kunstcommissieweijenbelt@gmail.com
Dat kunnen schilderijen zijn, maar ook foto’s of andere uitingen van kunst.

Actuele expositie

Abstracte schilderijen en borduurwerk van Anne-Mieke Hollebeek
Vanaf 26 oktober tot eind december 2018 exposeert Anne-Mieke Hollebeek in wijkcentrum De Weijenbelt te Berkum (Zwolle). Al meer dan 20 jaar is Anne-Mieke Hollebeek bezig met schilderen.
Ze heeft de Kaderopleiding voor Creatieve Handvaardigheid gevolgd bij De Klinker in Nieuwleusen. Daarnaast volgde ze meerdere cursussen op het gebied van schilderen bij De Muzerie in Zwolle. Anne-Mieke had daar les van Peter Geerts. Borduren doet Anne-Mieke haar hele leven al. Maar de manier waarop zij dit nu doet is ontstaan na het overlijden van haar man. Ze is toen gaan experimenteren met abstracte vormen van eigen ontwerpen. Dit is uitgegroeid tot een serieuze bezigheid en passie.

Belangstellenden, die de expositie willen bezoeken, zijn welkom tijdens de openingstijden van het Wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum, mits de zalen niet bezet zijn voor andere activiteiten. Het is raadzaam om van te voren te informeren. tel: 038 – 4537409.

Wilt u uw kunstwerk ook eens exposeren of als u inlichtingen over de expositie wilt, neem dan contact op met de kunstcommissie: kunstcommissieweijenbelt@gmail.com