Laatste nieuws kinderboerderij

Maart 2019
Nieuwe activiteiten kinderboerderij Berkum!

Vanaf dit kalenderjaar gaat Kinderboerderij Berkum meer activiteiten aanbieden voor de kinderen in de wijk! De eerste activiteit is op zaterdag 6 april. Kinderen van 6 en 7 jaar kunnen dan samen met de vrijwilligers de dieren van de boerderij verder ontdekken. Voelt een vacht van een bijvoorbeeld geit juist zacht of stug? Eet een cavia graag paprika of mag dat echt niet? Kinderen komen erachter tijdens deze activiteit!

De activiteit is van 10:30 – 11:30 uur op de wijkboerderij zelf. Deelname is gratis.
Aanmelden voor de activiteit op 6 april kan via kinderboerderijberkum@gmail.com met de volgende gegevens: naam kind + leeftijd + telefoonnummer o.v.m. activiteit boerderijdieren.
Aanmelden kan t/m 4 april. Er is plaats voor max. 15 kinderen. Zien we jullie dan?

Maart 2018
Gemeente Zwolle (Travers) heeft aan zes dierenweides een mini-milieustraatje toegezegd. In onze kinderboerderij zijn daartoe 3 kleurrijke containers geplaatst. Deze zijn bestemd voor het gescheiden verzamelen van papier, plastic en groen. De gemeente vindt het scheiden van grondstoffen van groot belang en neemt dit op in het educatieprogramma. Het spreekt voor zich dat ook onze bezoekers hun afval op de juiste wijze sorteren.

Maart 2017:
De kinderboerderij is nog op zoek naar de vrijwilliger die samen met de beheerder Hester Plas de Kinderboerderij Berkum wil leiden. De dagelijkse werkzaamheden, zoals het voeren en verzorgen van de dieren, wordt gedaan door een team vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar iemand die de “bijkomende” werkzaamheden, in samenwerking met Hester, voor zijn/haar rekening wil nemen.
Onze voorzitter (Jarig Jan Odinga) komt graag met u in contact om de inhoud van deze functie nader toe te lichten. Zijn telefoonnummer is 038-7850686. Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.