Laatste nieuws kinderboerderij

Sept. 2019
Vrijwilligers gezocht
De kinderboerderij in Berkum heeft veel vrijwilligers. Voor de donderdagmiddag/ avond hebben we een plekje over. Wie zou dit kunnen invullen? Als u een keer niet kan is dit natuurlijk bespreekbaar. Heeft u interesse neemt u dan contact op met onze voorzitter Jarig jan Odinga tel. 038 7850686.

Juli 2019

Dit is Peppa-big, onze nieuwe logee. Hij heeft al veel nare ervaringen achter de rug. Hij is als huwelijkscadeau weggegeven aan mensen die hem niet konden huisvesten en houden, samen met een melkgeit waar de halsband diep in het vlees gesneden was. Ongelooflijk dat dit heden ten dage nog kan gebeuren.
Peppa is gedropt bij opvang Flappus en in eerste instantie ontsnapt. Hij heeft 3 weken overleefd in een naastgelegen maisveld en was heel erg bang voor mensen. Van de honger kwam hij uiteindelijk toch dichterbij en hebben ze hem kunnen vangen en weer op krachten laten komen. Flappus heeft echter geen mogelijkheden om al dit soort grote dieren te huisvesten, vandaar dat hij voorlopig bij ons mag blijven om verder aan te sterken en vooral om weer vertrouwen te krijgen in mensen.
Hij is naar schatting ongeveer 1 jaar en waarschijnlijk (nog) niet gecastreerd. We zoeken een gouden plekje voor hem waar hij altijd mag blijven, met een lief maatje!